Darts Organisatie Noord Holland Noord


Kwalificatietoernooi Nederlandse Selectie 2018


Welke DONHN speler/speelster gaat er meedoen aan het kwalificatietoernooi voor de Nederlandse selectie?

Zoals in onderstaand bericht van de NDB te lezen is mag de DONHN ook dit jaar 2 personen voor de heren en de dames afvaardigen naar het NDB selectietoernooi. Vorig seizoen gingen bij de heren ilko Visser en Kevin Gijzen, en bij de dames Nienke Brasser en Vanessa Zuidema naar het kwalificatietoernooi.
In 2013 wist Vanessa zich al eens via het toernooi te plaatsten voor de Nederlandse Selectie,
Het kwalificatietoernooi zal worden gespeeld op 30 juni 2018.

Dit seizoen zal de DONHN wederom de 2 DONHN spelers die het hoogst eindigen in de Heren A en de dames van de Nederlandse NDB ranking afvaardigen voor zover zij al niet geplaatst zijn.
Mochten de hoogst geëindigde spelers van de DONHN zich rechtstreeks plaatsen via een andere wijze dan komt de 3e of 4e etc speler van de DONHN (op de NDB ranking) in aanmerking voor dit plaatsingstoernooi.

Nieuwsbericht NDB: Kwalificatietoernooi voor de Nederlandse selectie

Ook dit jaar zal de NDB aan het einde van het seizoen een kwalificatietoernooi voor de Nederlandse selectie organiseren. Wederom krijgen alle aangesloten lidorganisaties de mogelijkheid om spelers af te vaardigen naar de kwalificatiewedstrijden die worden georganiseerd op zaterdag 1 juli 2017.

Voor dit kwalificatietoernooi krijgen de lidorganisaties de mogelijkheid om vier ‘eigen’ spelers af te vaardigen (twee heren en twee dames).
Ook de nummers 7 t/m 14 van de NDB heren A ranking, de nummers 5 t/m 8 van de dames ranking, de top 8 van het LaCo heren singleklassement en de top 4 van het LaCo dames singleklassement worden uitgenodigd. Al deze spelers gaan de strijd met elkaar aan en één heer en één dame plaatsen zich uiteindelijk voor de Nederlandse selectie. Ook de jeugd speelt een kwalificatietoernooi. Hiervoor worden de nummers 4 t/m 7 van de NDB Ranking junioren uitgenodigd en de top 4 van het LaCo singleklassement.
De lidorganisaties mogen de plaatsen niet ‘zomaar weggeven’, maar dienen deze te verbinden aan een competitie, ranking of toernooi waaraan al uw leden deel zouden kunnen nemen. Veel lidorganisaties gebruiken hier de NDB ranking voor: de spelers van de eigen lidorganisatie die het hoogste eindigen en voldoen aan alle criteria worden afgevaardigd. De lidorganisatie is echter volledig vrij om haar eigen toernooien of competities hiervoor te gebruiken, bijvoorbeeld een ranking, open toernooi of beste spelers uit de wekelijkse competitie.
De afgevaardigde spelers dienen verder:
- 18 jaar of ouder te zijn (dispensatie uitgezonderd) op 30 juni 2018;
- Speelgerechtigd te zijn voor het Nederlands team en het NDB Rankingcircuit.
- Minimaal 3 NDB Rankingtoernooien gespeeld te hebben bij de heren A of de dames in seizoen 2017/2018.

Door dit kwalificatietoernooi krijgen spelers in de subtop die wellicht de potentie hebben om de top te halen, maar dit via het NDB Rankingcircuit niet (direct) lukt, alsnog de kans op plaatsing binnen de Nederlandse selectie. De aangesloten lidorganisaties worden bij deze procedure betrokken en krijgen zodoende zelf de mogelijkheid hun eigen topspelers extra kansen te bieden!
Zie ook het nieuwsbericht van de NDB over het kwalificatietoernooi via de link: Kwalificatietoernooi voor de Nederlandse Selectie.