Darts Organisatie Noord Holland Noord

>>> Jeugd


Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Marco Vastenburg. Ik ben al geruime tijd actief als darter binnen de DONHN. In 2013 werd mij gevraagd waarom er binnen de DONHN geen jeugddarten is. Ik ben toen samen met Rody Schenk wat jeugdtoernooien gaan organiseren binnen de regio. Dat liep goed. Toen kwam Djordy Broersma bij mij om te vragen of de DONHN wat kon betekenen voor de jeugd. Samen hebben Djordy en mijn persoontje de jeugd opgezet binnen de DONHN. Het jeugdaantal groeide behoorlijk snel. Waardoor we samen met de jeugd het hele land doorgingen om maar toernooien te gaan gooien.

In het jaar 2014/2015 hebben we onze eerste jeugdlaco opgezet. Tot op heden is er nog steeds een jeugdteam en gaat het allemaal perfect met hele mooie resultaten. Djordy is sinds dit jaar afgetreden als bestuurslid jeugdzaken. Djordy is een topper en erg betrokken geweest bij de jeugd. Hopelijk kan ik het net zo uitvoeren als dat hij heeft gedaan.

Nu is de opzet om weer wat jeugd erbij te krijgen. Dit wil ik gaan doen om zo af en toe wat trainingsavonden te gaan organiseren en wat losse jeugdtoernooien te gaan doen. Ook gaan we dit jaar gewoon weer door met de jeugdrankings en weer met een busje richting alle NDB toernooien en vanzelfsprekend gaan onze jeugdlaco leden weer knallen in de onderlinge strijd met andere dartbonden.

Ik hoop op een heel mooi en sportief seizoen met de jeugd. Mochten er vragen zijn, ben ik altijd te bereiken op 06-53424873.

Wat kunnen jullie verwachten voor de jeugd:
• rankingtoernooien speciaal voor de jeugd
• gezamenlijk naar de NDB jeugdrankings
• Laco Jeugdteam
• deelname aan de Nederlandse Jeugd Teamkampioenschappen
• deelname aan de Amateur & Jeugd Trofee

Dus ben jij een jonge darter (jonger dan 18), en zou je graag mee willen doen aan de open Nederlanse Jeugd Teamkampioenschappen een jeugdtoernooi of mee willen naar de NDB rankings?
Of ben je ouder dan 18 maar vind je het wel leuk om eventueel te helpen met het organiseren van toernooien, of begeleiden van jeugd tijdens de toernooien?
Of wil je eerst wat meer informatie?
Neem dan contact op door een mailtje te sturen naar: jeugd@donhn.nl.


>>> Wat staat er op de planning ...


Jeugdrankings

Voor aankomend seizoen staan er weer een aantal jeugd rankingtoernooien in de planning, locatie en datums zullen bekend gemaakt worden via de site.
Deelname aan deze rankingtoernooien is gratis, en je hoeft geen lid te zijn van de DONHN. Wil je ook rankingpunten ontvangen voor de eindranking, dan moet je wel lid zijn van de DONHN.

Laco Jeugdteam

In september gaan we ook weer met een team deelnemen aan de jeugd Laco.
De Laco is een landelijke competitie waarin teams van verschillende bonden het tegen elkaar opnemen. Om in de selectie van de Laco te mogen spelen moet je lid zijn van de DONHN. De inschrijfkosten voor het lacoteam worden door de DONHN betaald.

Gezamenlijk naar de NDB Jeugdrankings

Ook willen we aankomend seizoen weer met een bus richting de NDB toernooien gaan. Dit is een nationale ranking, via deze ranking kunnen spelers zich bijvoorbeeld plaatsen voor het Nederlands team.
Iedereen mag hieraan meedoen, maar dan haal je geen punten. Om punten te halen op deze ranking moet je lid zijn van de DONHN en een NDB-nummer aanvragen.
Het vervoer en inschrijving wordt door de DONHN geregeld, en er zullen jeugdbegeleiders meegaan.

Lid worden? Niet meteen nodig ...

Voor al deze evenementen hoef je, behalve voor de Laco, geen lid te zijn van de DONHN.
Je kunt dus gewoon een keertje komen meedoen of eens komen kijken. Er zijn ook geen kosten verbonden aan deze activiteiten.

Wanneer we in de toekomst weer een echte competitie gaan starten of je gaat in de Laco spelen, dan moet je wel lid worden van de DONHN.
De kosten zijn dan € 17,50 wanneer je competitie gooit bij de jeugd. Inschrijven zonder competitie kan als jeugdrecreant, dan zijn de kosten € 15,00 per seizoen.