Darts Organisatie Noord Holland Noord


>>> Round Robin in de Ere en 1e divisie

Dit seizoen spelen we in de Ere en 1e divisie een Round Robin best of 9.
Dit is de eerste partij van de wedstrijd en de Round Robin is een spelvorm waarbij de single spelers in een van te voren afgesproken spelschema, steeds 1 leg 501 gooien.
Het team dat als eerste 5 legs heeft gewonnen is winnaar van de partij en heeft het eerste wedstrijdpunt gewonnen.
Bij een stand van 4 legs voor beide teams wijzen beide teamcaptains elk één speler uit hun Round Robin aan om de beslissende leg te spelen.
Het uitspelende team begint alle oneven legs, het thuisteam begint elke even leg in de round Robin.
Voor aanvang van de eerste leg per speler mogen er 6 pijlen worden ingegooid, bij elke volgende leg van die speler 3 pijlen.
Na de Round Robin, die is begonnen door het uitteam, begint dus het thuisspelende team de eerste single, en zo om-en-om verder waardoor de laatste koppel weer begonnen wordt door het uitspelende team.

>>> DONHN Ranking weekend in De Roode Leeuw

Zaterdag 23 en zondag 24 september is het eerste rankingweekend in De Roode Leeuw, Dorpsstraat 440 in Zuid-Scharwoude.
Zaterdag begint om 20.00 uur de Singleranking (heren en dames). Zondag begint om 13.00 uur de Divisieranking (Ere/1e/2e divisie en 3e/4e divisie).
Inschrijven kan vanaf een half uur voor aanvang.
DONHN Rankings zijn voor leden geheel GRATIS. Niet leden betalen € 5,- inschrijfgeld.
Er is prijzengeld te verdienen voor de nrs. 1 t/m 4 in de winnaarsronde(n) en voor de nrs. 1 en 2 in de verliezersronde(n).
Kijk voor meer informatie over de DONHN ranking onder: Uitleg DONHN Ranking

>>> Seizoen 2017/2018

De vrijwilligers van de DONHN zijn druk in de weer om alles voor het komende seizoen weer te regelen!
Een aantal data die alvast handig zijn om te weten:

Ophalen spullen nieuwe seizoen

Zondag 3 september 2017 van 15:00 uur tot 17:00 uur staan de vrijwilligers van de DONHN weer klaar om alle spullen uit te reiken in Café de Swan in Heerhugowaard.
Alle captains hebben hierover een brief ontvangen. Ophalen hoeft niet perse door de captain, maar mag ook door een ander persoon. Wel moet diegene ter plekke de spullen controleren op juistheid en compleetheid.

Start competitie

De competitie start in week 37, vanaf maandag 11 september.

Aftrap seizoen in Sportcafé Alkmaar

Zondag 10 september begint om 13.00 uur het openingstoernooi van de DONHN.
Op dit toernooi wordt een indeling gemaakt in divisies, waardoor je zoveel mogelijk speelt tegen spelers van hetzelfde niveau.
Inschrijven kan vanaf een half uur voor aanvang.
Er zijn prijzen te verdienen voor de nrs. 1 t/m 4 in de winnaarsronde en voor de nrs. 1 en 2 in de verliezersronde van elke categorie. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan de verliezersronde worden samengevoegd. De Prijzen zijn ook dit jaar weer toegangskaartjes voor de Finder masters in december in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

Teambeheer

Op dit moment staat teambeheer nog dicht ivm de laatste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Uiterlijk zondag 3 september gaat Teambeheer weer open. Alle captains ontvangen dan een mail met inlogcode.
Vanaf dan is het ook weer mogelijk om spelers bij te schrijven. Ook kan er dan via teambeheer een kwitantie worden uitgeprint van de contributie.