Darts Organisatie Noord Holland Noord


Algemene ledenvergadering DONHN - Maandag 11 juli 2022

De ALV is gepland op maandag 11 juli 2022 om 20.00 en wordt gehouden in Café de Swan in Heerhugowaard.
Tijdens deze jaarlijkse vergadering bepalen de leden van de DONHN, samen met het bestuur, alle zaken voor het komende seizoen.
Heb je ideeën of wil je meedenken over de koers van de DONHN kom dan zeker naar deze vergadering!

Mocht je zelf niet in de gelegenheid zijn om aanwezig te zijn maar je wil wel je stem uitbrengen: gebruik dan de machtiging welke te downloaden is in de ALV sectie van de site.

Heb je zelf nog voorstellen of ideeën om te bespreken op de ALV dan dien je deze uiterlijk zondag 3 juli in te sturen naar het secretariaat. Uiteraard dien je dan zelf dus ook aanwezig te zijn op de ALV om je voorstel te presenteren of uit te leggen.

Op deze pagina zijn alle stukken voor de ALV te vinden: ALV DONHN

Tot ziens op de ALV!
Bestuur DONHN

>>> Kampioenschappen DONHN 2021/2022


DONHN Divisiekampioenschappen

Zondag 10 juli 2022: DONHN Divisiekampioenschappen 2e, 3e en 4e divisie. Dit is voor elke poulekampioen. Dit kampioenschap wordt gehouden in Nooit Gedacht, Edisonweg 18 in Alkmaar.
Op deze dag strijden alle poulekampioenen om het algemeen kampioenschap per divisie. De winnaar per divisie gaat de DONHN vertegenwoordigen op de Nederlandse kampioenschappen van de NDB.
De divisiekampioenschappen starten in de ochtend en de finales beginnen uiterlijk rond 17.00 uur (definitieve tijden volgen tzt). Per divisie kan de aanvangstijd verschillen. Alle poulekampioenen ontvangen een bericht via teambeheer met een uitnodiging voor de divisiekampioenschappen op zondag 10 juli.

De tijd tussen het einde van de competitie en de divisiekampioenschappen is dit jaar maar 1 week. Zo gauw de competitie af is zal de eindstand worden vastgesteld en ontvangen de deelnemende teams bericht met de exacte aanvangstijd.

Landelijke kampioenschappen NDB

Elke DONHN divisiekampioen (Ere t/m 4e divisie) strijd met alle kampioenen van de lidorganisaties om het Landelijk kampioenschap.

Om alle regionale lidorganisaties de mogelijkheid te geven hun competities na de lockdown af te kunnen spelen en teams te kunnen afvaardigen naar de Nederlandse kampioenschappen heeft de NDB besloten de Landelijke kampioenschappen na de zomer te houden.
za 27 augustus 2022: Nederlandse kampioenschappen voor 2e, 3e en 4e divisies NDB.
zo 28 augustus 2022: Nederlandse kampioenschappen voor Ere & 1e divisies NDB.

>>> Afwijkende competitieregels ivm coronajaar


Laatste 4 speelweken

De regels voor de laatste 4 speelweken gelden dit seizoen voor de laatste 3 speelweken.
De herplanning van het seizoen na de lockdown gaf veel uitdagingen ivm feestdagen. Voor de laatste 3 speelweken zit de week van pinksteren en deze is ingedeeld als inhaalweek. Normaal gesproken zit de laatste inhaalweek voor de laatste 4 speelweken.
Doordat de laatste inhaalweek nu 3 speelweken voor het einde zit is ook de termijn voor de regels die gelden in de laatste 4 speelweken aangepast naar de laatste 3 speelweken.
Dit betreft de regels voor dispensatiespelers en het uitstellen van wedstrijden buiten de geplande week. Vanaf de week van maandag 13 juni (speelweken 9, 10 en 11) is het dus niet meer toegestaan een dispensatiespeler in te zetten en is het ook niet meer toegestaan de wedstrijd uit te stellen buiten de geplande week. Spelen binnen dezelfde week, of eerder spelen, is altijd toegestaan. Bij verzetten spreken de captains samen een nieuwe datum af en geven beide captains de verzetting door via teambeheer.

Puntentelling bij stoppen van een team

Helaas zien we dat het sommige teams niet lukt de competitie af te maken. Uiteraard vind het bestuur dat heel jammer, en hoopt dat teams er alles aan doen om de competitie af te maken. Tot de laatste 3 speelweken kunnen teams daarvoor ook nog gebruik maken van een invaller.
Als het toch zo ver komt dat een team stopt, dan staat in de reglementen beschreven wat er met de gespeelde wedstrijden moet gebeuren (art. 12.9). Grofweg komt dat er op neer dat als een competitiehelft af is deze blijft staan en als het in de 2e competitiehelft is, dat de andere teams hun gemiddelde+1 krijgen.
De lockdown gebeurde in de 1e helft, en deze niet gespeelde weken zijn na de lockdown opnieuw ingepland tussen en achter de 2e competitiehelft. Hierdoor is er dit jaar niet echt een grens tussen de 1e en 2e competitiehelft.
Daardoor zal dit seizoen als een team stopt alle gespeelde wedstrijden tegen dat team vervallen.