Darts Organisatie Noord Holland Noord


>>> Verslag LaCo Speelweek 8

LaCo Heren (Verslag aangeleverd door Stefan Grob, Coach LaCo Herenteam)

Op zaterdagmiddag 21 januari 2023 stond de uitwedstrijd tegen de darts vereniging DBA (Dartsbond Almere) in Sportcafé Burnet op het programma.

Hoeveel pech en geluk kan je tegelijk hebben als team. Na het vorige 8-9 verlies, wat totaal niet nodig was , gebeurde helaas in Almere hetzelfde.
Eerste single partij werd helaas met 3-0 verloren. De andere 8 single partijen waren allemaal 3-2, dit hadden wij nog nooit eerder meegemaakt. Alles zat in deze wedstrijd, buiten het goede niveau om gebeurde ook alles wat je maar kan bedenken in het darten. Knotsgekke wedstrijden, spannende wedstrijden, rare wedstrijden en helaas een tegenstander die toch wel met een goede dosis geluk de overwinning binnen heeft gesleept.
Meiny Egbergen, Marc Groot, Jan Pureveen, Sjors Raven en Joost Greeuw verloren helaas allemaal met 3-2. Kevin Visser, Ed de Koff, Guylian van den Bosch en Dammy Wehrman wonnen hun single partij eveneens met een uitslag 3-2.
Na de single partijen een 5-4 achterstand maar alles kon nog gebeuren.

Helaas gingen de eerste 2 koppel partijen verloren met goed spel van beide kanten maar werden de twee koppel partijen daarna weer gewonnen. Na de koppel partijen was de tussenstand 7-6.
Elkaar naar de winst schreeuwen en elkaar ondersteunen was het plan maar wat we ook probeerden alles zat tegen en voor hun net mee.
Na 3 hele spannende trio's was de winst voor Almere binnen, 9-7. De solo partij werd gespeeld door Dammy Wehrman. Dammy leek op het oog veel beter maar op een of andere manier bleef de tegenstander aanhaken op 3-3 gooide Dammy een 72 finish waardoor toch de schade beperkt bleef.

Helaas geen winst voor ons in deze belachelijk goede poule. We doen het als LaCo team echt goed en de punten gaan er echt wel bij komen. Het is tot nu toe dat het dubbeltje niet onze kant op valt maar evengoed kan iedereen trots zijn op dit team want ze staan hun mannetje en we gaan iedereen nog wel laten zien dat wij die punten gaan binnen slepen.

De volgende wedstrijd spelen we op 11 februari 2023 thuis in Nooit Gedacht in Alkmaar tegen de heren van de dartsbond FDB (Friese dartsbond).
We hebben nog een appeltje te schillen met deze heren en gaan dan vol voor de winst.

LaCo Dames (Verslag aangeleverd door Djordy Broersma, Coach LaCo Damesteam)

DAMES DONHN GEPLAATST VOOR DE PLAY OFFS!!!

Op zaterdagmiddag 21 januari 2023 stond de uitwedstrijd tegen de darts vereniging DBA (Dartsbond Almere) in Sportcafé Burnet op het programma.

Thuis werd deze wedstrijd nipt met 6-5 gewonnen, dus het beloofde een zware wedstrijd te worden.
De eerst single partij werd gespeeld door Isla Taylor, Isla wist deze partij mede door een 180 score simpel met 3-0 te winnen. Single partij nummer 2 wist Sabrina Mulder overtuigend met 3-0 te winnen. Debbie Witteveen had het een stuk lastiger in haar single partij. Ondanks dat ze een 2-0 achterstand nog wist weg te werken en een 180 gooide verloor ze helaas de laatste leg waardoor de tegenstander het eerste puntje te pakken had. Ook de 4e single partij ging over de volle 5 legs, gelukkig was het Borg Jansen die in de laatste leg als eerst een dubbel wist te vinden. De 5e en laatste single partij werd namens de DONHN gegooid door Marjolein Tammer, deze wist haar single met 3-1 te winnen.
Na de single partijen stonden we 4-1 voor en hadden we nog maar 2 puntjes nodig voor de overwinning.

Het eerste koppel partij werd gegooid door Isla Taylor en Borg Jansen en met een 3-0 overwinning werd dit koppel simpel gewonnen. Het 2e koppel was het de beurt aan Sabrina Mulder en Marjolein Tammer, en met een 180 van Sabrina werd ook dit koppel 3-0 voor de DONHN. Ook het 3e koppel werd gegooid door Marjolein en Sabrina en ook dit koppel werd met 3-0 gewonnen door de dames van de DONHN. Het laatste koppel werd gegooid Mariska van Kleef en Wendy Poolman-Schaap. Dit koppel werd wederom gewonnen met 3-0.
Na de koppels stonden we met 8-1 voor en was de overwinning al ruim binnen.

De teamgame begonnen we erg stroef, maar gelukkig werd de eindsprint optijd ingezet en wisten we als eerste de dubbel te vinden.
De solo partij was wederom een spannende wedstrijd, en werd pas in de laatste leg beslist. Het was Debbie Witteveen die de solopartij namens de DONHN gooide.
Met een 126 finish wist ze de laatste leg te winnen en zo de eindstand op 10-1 te zetten.

De volgende wedstrijd spelen we op 11 jebruari 2023 thuis in Nooit Gedacht in Alkmaar tegen de dames van de dartsbond FDB (Friese dartsbond).
Dan gaan we proberen om onze omgeslagen status te behouden.

Hieronder de links naar de standen & programma van zowel het heren als damesteam:
Dames
Heren

>>> 6e DONHN Rankingweekend in Nooit Gedacht in Alkmaar.

Het 6e rankingweekend is op 11 en 12 februari in Nooit Gedacht, Edisonweg 18 in Alkmaar.
Zaterdag begint om 20:00 uur de Divisieranking (3e/4e en Ere/1e/2e divisie). Zondag begint om 13:00 uur de Koppelranking.
Inschrijven kan vanaf een half uur voor aanvang.
DONHN Rankings zijn voor leden geheel GRATIS. Niet leden betalen € 5,- inschrijfgeld.
Er is prijzengeld te verdienen voor de nrs. 1 t/m 4 in de winnaarsronde(n) en voor de nrs. 1 en 2 in de verliezersronde(n).
Kijk voor meer informatie over de DONHN ranking onder: Uitleg DONHN Ranking

Download alle rankings in je agenda!

De hele rankingagenda voor dit seizoen is te vinden via de link bovenaan de homepage of via het menu Toernooien/Rankingagenda.
Onderaan die pagina is een link toegevoegd om alle rankings in een keer in je agenda te kunnen laden in ics formaat.
De link onderaan de pagina heet: Toevoegen aan agenda.

>>> Verslag LaCo Speelweek 7

LaCo Heren (Verslag aangeleverd door Stefan Grob, Coach LaCo Herenteam)

Afgelopen zaterdagmiddag (07-01-2022) stond er weer een speelronde voor ons op het programma in onze thuishaven Café Nooit Gedacht in Alkmaar tegen de darts organisatie SDC (Sallandse Darts Competitie).
Voor ons begon Dennis Elzinga de wedstrijd en begon weergaloos met een 3-0 winst. Daarna verloren helaas Niels Nota, Ed de Koff en Raymond Hoek hun singlepartij. Kevin Visser, Jeremy Ruiter en Kevin Koning wonnen alle drie hun singelpartij en daarmee waren we weer helemaal terug in de wedstrijd. Guylian van den Bosch verloor helaas zijn singelpartij maar Dammy Wehrman pakte met een sterke partij weer de laatste singelpartij in het voordeel voor ons.
Na 9 gespeelde singels stonden we met 5-4 voor.

De eerste 2 koppels werd wederom ook weer goed gegooid maar de tegenstander was steeds een stap eerder, waardoor ze allebei werden verloren met 0-3. Ronnie van ‘t Hof en Jan Pureveen vielen in en konden het derde koppel maar net bolwerken maar wonnen wel met 3-2. Guylian van den Bosch en Dammy Wehrman hadden een zware partij en op het goede moment pakte ze hem binnen met 3-2.
Tussenstand 6-7 achter.

De eerste 2 trio's waren prima en werden met 2-1 gewonnen maar helaas werd de 3e trio verloren waardoor er een 8-8 tussenstand stond op het formulier.

Jeremy Ruiter speelde deze keer de solo partij maar in deze partij was de tegenstander een stap te sterk voor onze man en won met 0-4 waardoor SDC deze wedstrijd met 8-9 heeft gewonnen van ons.

Op 21 januari 2023 gaan we uit naar Almere tegen darts organisatie DBA voor de volgende uitdaging.

LaCo Dames

De dames van onze bond waren deze speelronde vrij en komen weer in actie op 21 januari 2023 in een uitwedstrijd tegen de dames van de darts organisatie DBA (Dartsbond Almere).

Hieronder de links naar de standen & programma van zowel het heren als damesteam:
Dames
Heren

>>> Verslagen LaCo Speelweek 6

LaCo Heren (Verslag aangeleverd door Stefan Grob, Coach LaCo Herenteam)

De geschiedenis leert dat deze wedstrijd altijd beladen en lastig is. Ooit in 2018 werden de negatieve cijfers van 17-0 verlies opgeschreven en revanche is dan altijd lekker.
Een normaal schreeuwerige, luidruchtige tegenstander kwam voor het eerst rustig over.

In de singles wonnen Dennis Elzinga, Niels Nota en Eddy de Koff met 3-1 en verloren helaas Meiny Egbergen en Ben Wordragen met 1-3. Vervolgens waren het Jeremy Ruiter , Ronnie van ‘t Hof, Remon Houwen en Dammy Wehrman die hun singles wonnen en stonden we op een ongelooflijke riante voorsprong van 7-2!
Bij 9 punten is er ook een competitie punt, dus die was dichtbij.
In de koppels speelden Dennis Elzinga en Dammy Wehrman, Eddy de Koff en Jeremy Ruiter, Niels Nota en Meiny Egbergen. Deze werden alle drie gewonnen. Helaas verloren Ben Wordragen en Remon Houwen hun koppel maar het was nu 10-3 dus het punt was binnen.
Nu de rest nog, in de trio's, waarvan het spel soort 1001 best of 3 is kwamen de mannen van DVS sterker naar voren. Eddy de Koff, Jeremy de Ruiter, Kevin Visser hadden een spannende partij maar de tegenstander gooide hem net even een pijltje eerder uit 1-2. Daarna waren Niels Nota, Dennis Elzinga en Stefan Grob aan de beurt. In een partij die ons vrij makkelijk af ging was het punt al snel binnen, 2-0. Derde trio, Meiny Egbergen , Ronnie van ‘t Hof , Sjors Raven deden wat ze konden maar de tegenstander was gewoon te sterk deze partij, 0-2.
Uiteindelijk was Ronnie van ‘t Hof de man die de solo ging gooien 501 best of 7. De eerste 3 legs gingen de mannen gelijk op. Maar met een 16 en 15 darter won DVS deze partij met een 0-4.

De uiteindelijke einduitslag van deze wedstrijd is 11-6 in ons voordeel. De teleurstelling tegen Friesland is gelukkig weggespeeld. De andere uitslagen waren dat SDC (Zwolle) met 10-7 won van DOT (Assen) en DBA (Almere) won met maar liefst 14-3! Van DOGD (Groningen).
Na deze week staat de DONHN op de 3e plaats maar dit is op onderling resultaat. Het gekke is dat van de 7 teams er 6 op dezelfde stand staan. Dat is iets wat behoorlijk uitzonderlijk is. Iedereen wint van elkaar en dat houd de spanning er goed in.

De volgende wedstrijd is op 7 januari 2023 tegen de heren van SDC in Alkmaar.
Mocht je willen komen kijken of aanmoedigen, de wedstrijd begint om 13.00 in onze thuishaven Café Nooit Gedacht in Alkmaar, hopelijk tot dan wij zijn er nu al klaar voor!!

Iedereen alvast een fijne kerst en tot ziens in 2023. En o ja, voorzichtig met vuurwerk anders kan darten weleens lastig worden.

LaCo Dames (Verslag aangeleverd door Djordy Broersma, Coach LaCo Damesteam)

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de DVS op het programma, die net als ons nog ongeslagen zijn.

De eerste single werd gegooid door Diana van de Kasteele die haar wedstrijd simpel met 3-0 won. De 2e single word ook gemakkelijk met 3-0 gewonnen door Debbie Witteveen.
De 3e single was een stukje spannender en werd beslist in de laatste leg. Gelukkig voor ons pakte Wendy Poolman-Schaap deze leg om ons zo op een 3-0 voorsprong te zetten. De 4e single was het de beurt aan Mariska van Kleef, helaas wist haar tegenstander de tripels en dubbels makkelijk te vinden en ging deze wedstrijd verloren. Marjolein Tammer maakte het nog wel erg spannend door hier en daar wat dubbels te missen, waardoor ook deze single over de volle 5 legs ging. Maar net zoals Wendy Poolman-Schaap wist ook Marjolein Tammer de beslissende leg te winnen en ons zo op een 4-1 voorsprong te zetten na de singles.

Waar we normaal erg sterk zijn in de koppels was dit vandaag een ander verhaal. Mariska van Kleef en Debbie Witteveen verloren helaas het eerste koppel. Wendy Poolman-Schaap en Marjolein Tammer sleepte het 2e koppel gelukkig wel binnen, tot zover nog niks aan de hand. Het 3e koppel werd namens de DONHN gegooid door Wendy Poolman-Schaap en Borg Jansen die al snel een 2-0 voorsprong pakten. In de legs daarna bleken de dubbels toch lastig te raken en zo ging deze wedstrijd alsnog de kant van de DVS op. Ook het laatste koppel waarin Chantal Zwaan haar debuut maakte ging de kant van de DVS op. Waardoor de tussenstand na de koppels 5-4 was voor de dames van de DONHN.

De teamgame zaten de dames van de DVS er scorend een stuk lekkerder in dan onze dames.
Maar omdat ook voor hun de dubbels toch wel lastig waren vandaag konden we nog terug komen in deze leg. Helaas was het toch de DVS die als eerste de goede dubbel wist te raken en zo de wedstrijd weer in evenwicht brachten 5-5.

De solo moest dus de beslissing gaan brengen in deze wedstrijd.
Namens de DONHN was het Diana van de Kasteele die deze solo ging gooien, tegen dezelfde tegenstander als in haar single. Diana van de Kasteele die inmiddels een expert is geworden in het gooien van solo games wist deze wedstrijd gemakkelijk te winnen met 3-1.

Door deze 6-5 overwinning staan we nu alleen boven aan in onze poule en gaan we met een goed gevoel de winterstop in.

Volgende wedstrijd is op 21 januari 2023 uit tegen de dames van de dartsbond DBA in Almere. Iedereen alvast een fijne kerst en tot ziens in 2023.

Hieronder de links naar de standen & programma van zowel het heren als damesteam:
Dames
Heren

Verslag LaCo (Landelijke Competitie) speelweek 5

LaCo Heren (Verslag aangeleverd door Stefan Grob, Coach LaCo Herenteam)

Na de goede overwinning in Assen van 11 tegen 6 waren we gebrand om naar het sterke FDB af te reizen.
Half 9 in een koud Heerhugowaard stonden we te wachten op de bus met de mannen en dames.
We waren al vroeg in Winsum dus warm gooien was geen probleem.
De Friezen waren ook dik op tijd dus konden we om 12.30 beginnen want dan konden we voetbal kijken om 16.00 uur.

Marc Groot, Ronny van het Hof en debutant Meiny Egbergen kregen de dubbel er helaas niet in en verloren.
Het eerste punt werd gepakt door Niels Nota die met sterk spel een 2-3 winst pakte stand 3-1.
Dennis Elzinga was te lief voor zijn tegenstander en die kwam ook op tijd in vorm en pikte de partij voor z’n neus weg.
Guylian van den Bosch haalde met een sterke degelijke pot de winst binnen stand 4-2.
Dammy Wehrman en Raymond Hoek speelden een strakke goede wedstrijd waarbij Dammy Wehrman het net niet redde en Raymond Hoek hem wel binnen sleepte.
Eddy de Koff mocht de 9e partij, super wedstrijd met twee hele sterke spelers helaas miste Ed de Koff net op het moment de dubbel en gooide hun een paar goede finishes en stonde we helaas 6-3 na de singles achter.

De koppels speelden Eddy, Dennis 3-0. Marc, Niels 2-3. Dammy, Raymond 0-3 en Ronnie, Meiny 3-1. Met een tussenstand van 8-5 achter moesten we er alles aan doen en dat werd ook geprobeerd maar de trio's waren allemaal een prooi voor Friesland.
Daarna mocht Guylian van den Bosch voor de solo, Guylian kwam erg sterk 0-2 voor maar toenn brak zijn punt af en duurde het even voor dat weer hersteld was.
Voor ons een domper, voor de Friezen een opluchting want daarna kwam hij er niet meer in en hun juist wel helaas een 4-2 verlies.
Hoe goed we ook gooiden en dat gelde eigenlijk wel voor de hele dag, we werden verrast door een erg sterke tegenstander die toch wel boven eigen kunnen stond te gooien.


Helaas een zwaar 12-5 verlies maar we laten de kop niet hangen.
Over 2 weken op 17 december, spelen we thuis tegen DVS uit Apeldoorn dan gaan we er weer vol tegenaan met de toppers.

LaCo Dames (Verslag aangeleverd door Djordy Broersma, Coach LaCo Damesteam)

Na de 11-0 overwinning tegen de DID vandaag een uitwedstrijd naar de FDB in Friesland op het programma.
Nadat we eerst nog een half uurtje voor een dichte deur stonden was het Isla Taylor die de wedstrijd voor ons ging beginnen.

Isla liet zien snel opgewarmd te zijn en stond al snel 2-0 voor, deze voorsprong werd ook weer snel ingelopen door de tegenstander Isla mocht de laatste leg zelf beginnen en wist deze ook te winnen 1-0 voorsprong dus.
Daarna was het de beurt aan Sabrina Mulder ondanks dat de dubbels deze wedstrijd erg moeilijk te raken waren toch een 3-1 overwinning.

Vervolgens maakte Diana van de Kasteele het ook erg spannend en ging deze wedstrijd over de volle 5 legs. Maar net zoals in de eerste single ging ook deze laatste leg richting de dames van de DONHN.
Single nummer 4 werd vervolgens simpel met 3-0 gewonnen door Debbie Witteveen.
De 5 en laatste single was het de beurt aan Marjolein Tammer die in het verleden LaCo gegooid heeft voor de FDB. Gelukkig gooit ze nu bij de DONHN want ook zij wint overtuigend met 3-1.
5-0 voor na de singles en nog maar 1 puntje nodig voor de overwinning.

De eerste 2 koppels werden namens de DONHN gegooid door Isla en Sabrina.
En met een 3-1 en 3-0 overwinning stonden we nu dus 7-0 voor.
Wendy Poolman-Schaap begon als wissel deze wedstrijd maar liet zien een goede vervanger te zijn van Debbie in de 2 koppels die ze met Marjolein gooide.
Een 3-2 en 3-1 overwinning bracht de tussenstand op 9-0 voor de dames van de DONHN.

In het teamspel was het uiteindelijk Diana van de Kasteele die de dubbel wist te vinden, en de voorsprong nog verder uitbreidde naar een 10-0 voorsprong.
Met nog 1 wedstrijd te spelen was het dus mogelijk om voor de 2e wedstrijd oprij de winst te pakken zonder een punt te verliezen.
Het was Diana die de solo ging gooien namens de DONHN en ondanks de afleiding van de inmiddels begonnen voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal wist Diana haar wedstrijd te winnen met dezelfde cijfers als het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten.

Deze overwinning betekende dus de 2e elfklapper op rij voor de dames van de DONHN.
Volgende wedstrijd is 17 december thuis tegen de DVS.

>>> Ontdek de teambeheer app

Behalve de captainstool van Teambeheer die de captains van de teams gebruiken is er ook de Teambeheer app om alle standen uitslagen e.d. te raadplegen.
Installeer de app voor Android of Apple op je telefoon of tablet. Op de site van www.teambeheer.nl staan de links naar de Google play Store en de App-store.
Teambeheer logoIn de app is alle informatie te vinden over de DONHN competitie. Of je iets wilt opzoeken over je eigen team of een ander team, je eigen prestaties, of nieuwsgierig bent naar de koploper in de Ere divisie, alles kun je vinden via de app.
Captains zijn al bekend met de captainstool voor het insturen van de uitslagen en de passencontrole. Maar ook de captains kunnen binnen dezelfde app switchen naar alle infomatie. Via het icoon van het profielpoppetje kunnen de captains switchen tussen de captainstool en alle uitslagen van de hele DONHN competitie.

Bekijk de video met alle mogelijkheden van de app

Via deze link kun je ook een video bekijken met de mogelijkheden van de app: Video teambeheer app.

>>> BESTUURSLEDEN GEZOCHT!

Herman en Sylvia van Deijk hebben aangegeven per 1 september hun bestuursfunctie neer te leggen.
Beiden willen nog wel als vrijwilliger bij de diverse evenementen van de DONHN aanwezig zijn om te helpen waar nodig.
Sylvia zal bijvoorbeeld nog nauw betrokken blijven bij de toernooicommissie.
Wij bedanken hun beide voor hun inzet in de verschillende functies in de afgelopen jaren.

Dit houd wel in dat de functie van secretaris nu vacant is en dat wij een algemeen bestuurslid zoeken.
Mocht je interesse hebben in één van beide functies neem dan zeker even contact op met één van de overige bestuursleden voor meer informatie.